Miek and Clau go Asian

Kuala Lumpur & Singapore.

Lieve allemaal,

Terwijl we dit laatste verhaal schrijven zitten we op Bangkok Airport te wachten op onze vlucht terug naar Amsterdam, die over ruim 5 uur vertrekt.

De vorige keer dat we berichtten zaten we in het cafe van het YMCA van Kuala Lumpur. We hadden de twin towers en de radiotoren bekeken en ' beklommen'. 's Avonds zijn we naar de Central Market gegaan. Dit is een markt in een mooi, groot en nog belangrijker, airconditioned gebouw. Hier zijn allemaal winkeltjes en kraampjes verzameld. De verschillende bevolkingsgroepen die in KL wonen, worden hier goed vertegenwoordigd. Dus allemaal Indiaase winkeltjes, met mooie sieraden, zijde en andere stoffen. Daarnaast veel Chinese winkels, Maleise winkels, veel houtsnijwerk, kledingen dan nog van alles en nog wat, wat ook in andere delen van Azie te koop is. Heerlijk!!! Helaas ging de markt al bijna dicht, we waren wat laat heen gegaan omdat we de Thaise openingstijden gewend waren. Het 'voordeel' was dat we bij bijna elk winkeltje wel een 'special price' konden krijgen. Zo speciaal was die prijs niet, integendeel, maar afdingen bleek hier moeilijker dan in Thailand. We zijn maar heerlijk Indiaas gaan eten, want dat is heel goed te doen in KL. We waren heen met de taxi gegaan, voor een goede prijs,omdat we niet precies wisten hoe we bij de central market moesten komen. Voor de terugweg vroegen ze het 3 dubbele, wat neerkomt op Nederlandse prijzen of duurder. Wij weigerden, ja hallo, we zitten in Azie!! Bleken we 1 halte met de (onbemande) metro van ons hostel af te zitten. Dus wij met een big smile en voor maar 0,30 cent pp op huis aan gegaan.

Omdat de nachttrein de volgende avond naar Singapore geen slaapplekken meer had, hebben we besloten om met een bus die kant op te gaan. Op dinsdagmiddag zou deze vertrekken. We hadden dus nog een halve dag te spenderen in KL. Omdat we wisten dat Singapore een stuk duurder zou zijn, besloten we deze halve dag in de airconditionde ruimte van de Central Market door te brengen. Nog wat laatste souveniers kopen. Geen straf! Wat ons opviel is dat de mensen veel meer 'in our face' lieten blijken dat ze onder de indruk waren van onze lengte. Verschillende mensen vroegen ons met hen op de foto te gaan. Vooral de dames wilden toch ook wel zo lang zijn en vroegen steeds of we modellen waren.

De 5 a 6 uur durende trip naar Singapore zaten we in een superdeluxe ruime bus met eten, drinken EN televisie! Je eigen schermpje welteverstaan. China Airlines kan er nog een puntje aan zuigen :-). Een deel van de reistijd hebben we dan ook kunnen doden met het kijken naar Harry Potter... Ondertussen natuurlijk af en toe naar buiten kijkend naar het Maleisische groene landschap met zijn vele palmbomen. Bij de grensovergang moesten we van bus wisselen. Wij de douane door. Waar ze het hemd van ons lijf vroegen. Waar ga je heen? Waar overnacht je? Bij vrienden? Waar wonen ze dan? (weten wij veel.......). En ze vroegen bewijs om te laten zien dat we toch echt Singapore weer zouden verlaten. Het ticket vanuit Singapore naar Bangkok hadden we nog niet geprint, dus die konden we niet laten zien. Uiteindelijk namen ze genoegen met het ticket Bangkok - Amsterdam. Vervolgens gingen ze al onze rugzakken door en bleken ze op zoek te zijn naar........sigaretten. Laten we die nou net massaal ingekocht hebben in KL..........(want, veel goedkoper daar dan in SP). Of we er even tax over wilden betalen.....boe!! Maar ja, geen Singapore dollars bij ons en het inmiddels helemaal zat hebben we ze maar in laten nemen. We moesten tekenen voor toestemming voor vernietiging en hier getuige van zijn. Engelmiek laat dit soort dingen gelaten over zich heen komen, terwijl bij Claudia het humeur toch wel iets daalt...... (zonnetje ;-)).

Met vertraging (door ons), kwamen we aan in Singapore waar Renee en Ruben ons op kwamen halen van de bus. Erg leuk om ze daar weer te zien, 3 maanden na afscheid van ze te hebben genomen. Meteen doorgegaan naar een van de foodcourts (verzameling eettentjes), die je overal in Singapore tegen komt om lekker te eten, biertje te drinken, en toegezongen te worden door de plaatselijke dronkaard. Bijgekletst en toen naar hun appartement gegaan. Een soort van 'melrose place'. Een aantal appartementen rondom een zwembad. Renee had die dag heel ijverig een zelfopblaasbaar 2 persoons luchtbed voor ons aangeschaft. Voor de pomp waren speciale batterijen nodig, maar.....niet meegeleverd....... Wat betekende dat we met zijn vieren in 1 bed moesten slapen. Lekker warm, knus en gezellig!! EN, Ruben heeft een mooi verhaal ;-).

De volgende dag zijn we met de meiden (want Ruben moestwerken)de dag gestart met een duik in het zwembad en vervolgens naar Little India gegaan. De Indiase wijk waar die dag toevallig net het Thaipusam festival gaande was. Een hindoestaans festival waarop mannen een bepaalderoute door de wijk afleggen met allerlei piercings, pinnen en haken in hun lijf. Al dan niet met dingen er aan bevestigd, maar in ieder geval altijd mooi versierd. Niet voor mensen met een zwakke maag. Geen bloed, maar wel heftig uitziende huiddoorboringen. Zo lopen ze van de ene naar de andere tempel, toegezongen en begeleid door medegelovigen, soms leken ze wel in trance. Verder die dag de wijk bewonderd, mooie gekleurde koloniale gebouwtjes, en indiase vrouwen in de meest prachtige sari's. Lekker indiaas gegeten uiteraard. In Singapore werd Miek een aantal keer geconfronteerd met toch iets te pittig eten, maar oh, wat is het allemaal lekker.

Ondertussen waren Renee en Ruben hun verhuizing naar hun nieuwe appartement aan het regelen.'s Avonds moesten zij de sleutel ophalen en zijn wijhet gebied bij de rivier en de baai gaan bekijken. Skycrapers afgewisseld met koloniale hotels, nieuwe hotels in demooiste vormen en tussendoor veel groen,bloemen,kunstwerken en water. Hier hebben we rondgewandeld, om af te sluiten met een biertje voor 7 euro tijdens happy hour op het terras.Ondertussenhadden Renee en Ruben de zaken geregeld en zijn we met z'n vieren gaan eten bij een food court. Ruben had onlangs met zijn werk een borrel gehad op de 33e verdiepingvan een gebouw, met schitterend uitzicht over Singapore. Hier heeft hij ons mee naartoe genomen. Ietwat 'underdressed' kwamen we daar aan (teenslippers, zomerjurkjes) terwijl het toch wel een stylisch verantwoorde tent is. Kon ons niet deren, het uitzicht was werkelijk fenomenaal! De stad met alle gebouwen was schitterend verlicht, met alle gebouwen in verschillende hoogtes. De zee was ook schitterend verlicht, door alle tankers die langsvaren en voor de kust liggen. Hetlijkt wel een stad op het water, bizar veel. In de zwoele avondlucht meteen heerlijk briesje, hebben we genoten van een veel te duur biertje dankzij Ruben z'n creditcard. Hierna zijn Ruben en Renee vlak voor sluitingstijd nog naar de IKEA gesneld om meubels te bestellen voor hun appartement (dit kunnen zij in 20 minuten :-0).

De volgende dag stond in het teken van de verhuizing van Ruben en Renee en China Town.Dit laatste is een kleurrijk geheel van huisjes, kraampjes en eettentjes. Allemaal nog redelijk betaalbaar, waardoor wehier toch nog wat geld gespendeerd hebben.Te gek om met z'n3'en op stap te zijn. Renee heeftons nog meegenomen naar een Chinese Buddhistische tempel. Een indrukwekkende hoeveelheidBuddha'swas hier te vinden, schitterend aangekleed. Daarna was het tijd om te verhuizen.Spullen gepakt, meubels gehaald bij de IKEA en de spullen bij het oude appartement en vervolgens alles in de lift naar de 7e verdieping. Even de bank in elkaar geschroefd, hoppa! Renee en Ruben hebben in een groene buitenwijk van Singapore een 3 kamer appartement met groot balkon. Spiksplinternieuw! Een aantal bijbehorende facaliteiten: buitenbad van olympischformaat, rooftop terrace op de 40e verdieping, gym's all over the place enz enz enz. Niet verkeerd dus. Daar hebben we de laatste 2 nachten doorgebracht.Eigen slaapkamer + eigen badkamer; wat een luxe!

Dag 3 zijn we gaan chillen op Sentosa Beach. Het aangelegde strand van Singapore, groene eilandjes voor de kust, er achter wederom het geweld aan tankschepen. Onder de palmpjes liggen, kletsen, maffe foto's maken en af en toe een dipje in de zee.

Eenmaal weer thuis hebben we met een fles champagne het nieuwehuis van Renee en Ruben gedoopt en ons in de uitgaanskleding gehesen voor a night in the town. Daarvoor nog ff een hapje eten bij de foodcourt om de hoek, waar we in contact kwamen met een aantal jolige, dronken, oudere chinese heren. Mr Wrong, Mr Right, Mr. Cooler. Ruben stelde zich voor als Mr Longpants (Langbroek). Ze bleven maar lachen, roepen, proosten en ons bier bijschenken. Op de televisie kwam het winterse Amsterdam nog even voorbij om ons met de neus fijn op de feiten te drukken.....Na de toch wat overvloedige indiaase maaltijd met zeker te veel bier de stad in gegaan. Eerst ergens cocktailtjes gedronken (bovenop het bier, plons) en een wedstrijdje gekke bekken trekken gehouden (we hebben foto's als bewijs). Ruben en Renee zijn de absolute winnaars! Als zo'n tent dan sluit, en je wilt toch nog verder, waar ga je dan naar toe??? Dan ga je natuurlijk naar de four floors of whores. Oftewel, de officieel niet bestaande rosse wijk van Singapore. Binnen komend werden we omgeven door schone aziatische dames die in eerste instantie gezellig wilde kletsen en dansen, maar uiteindelijk natuurlijk gingen vragen om een drankje (ja, ook aan ons, de dames ja.....). Een liveband kwam op het podium, Miek werd gestrikt als leadzangeres en ze wilden Claudia graag in de paal (van het paaldansen) zien. Dus Ruben meegesleept naar de 2 palen, waar Ruben vervolgens vriendelijk werd verzocht om van het podium te komen :-S. Women only........ De band speelde lekkere rocknummers dus wij zijn al dansend de nacht in gegaan.

En toen brak toch de onontkoombare dag van het vertrek aan :-(.......... Uitgeslapen, rondje zwembad, glijbaan, rooftopterrace en dan toch maar die taxi in naar het onnavolgbare Changi International Airport. Renee doodgeknuffeld, raar om weer afscheid te nemen van ons vriendinnetje..........het was net zo gezellig! Dank lieverds voor jullie fijne ontvangst en goede zorgen en heb het goed samen in SP! Ondertussen mogen we bijna het vliegtuig naar Amsterdam al weer in stappen voor de laatste etappe van 12 uur. We kijken niet uit naar de kou, maar er wachten ons in NL ook weer hele fijne dingen.

De balans na 5,5 week samen reizen is dat we nog steeds vriendinnetjes zijn, we hebben elkaar niet de hersens ingeslagen. Het was fijn samen, laidback, gezellig! We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. De reis was super, afwisseling van jungle, strand, steden, feest, chill, optrekken met z'n tweetjes en met vrienden. We hebben alle mogelijke vervoersmiddelen gehad. Kortom, we hebben genoten!!

Hopelijk hebben jullie ook een beetje mee kunnen genietenvia onze (soms misschien iets te lange en gedetailleerde) verhalen. Voor de geinteresseerden zullen de foto's van het einde van de reis nog verschijnen. Thanks for travelling with us. Hope to see you again soon!

Miek & Clau.

John Buffalo

Goede thuisreis ladies, geniet nog even na! Doen we de foto-avond in de lente.

Greetz uit Cambodja. (en we gaan nog niet naar huis... jaja:-)

Iris Buffalo

Klinkt super allemaal.
Wat is de tijd gevlogen. Volgens mij hadden jullie nog wel 5 maanden door kunnen gaan. :-)
In ieder geval een hele goede reis toegewenst en trek maar vast een warme trui aan. Het is een beetje chilly hier. :-) xxx

Judith

Heb genoten van jullie reisverslag !! Goeie reis(hopelijk slapend ) en tot gauw XX

Gerda van Wingerden

Ik heb weer genoten van jullie reisverslag, voor mij was het niet te lang ik zie het zo voor me. En nu zitten jullie in de lucht, als ik het goed heb, op weg naar Amsterdam. Welkom thuis, meiden, en tot ziens,
liefs, Gerda

Oompje

Hallo Lieverds, (Claudia ken ik niet, maar toch deze aanhef vanwege de mooie verhalen en foto's),

Misschien een carrière als model in Kl of SP? Wat een wereld.

Goeie aankomst!

Pim

Ronald

Welcome home ladies

caro

OK die gouden gordijnen en die zwembad gym that's the limit!

xc